Mekonomen Company växer inom bilglas – ingår nytt samarbete för den svenska marknaden

  • Pressmeddelanden
  • 6 mar 2024, 08:30 CET

Mekonomen Company, en del av MEKO, växer inom klimatsmarta reparationer av bilglas genom ett nytt partnerskap med ALD Automotive/LeasePlan, Sveriges ledande leasingbolag för tjänstebilar. Samarbetet innebär att Mekonomen Company blir en servicepartner för bilglas till över 45 000 fordon i Sverige. Mekonomen Companys metod att laga småskador i rätt tid minskar behovet av rutbyten, vilket innebär en tydlig vinst för klimatet.

MEKOs affärsmodell för samtliga dotterbolag handlar i grunden om att vårda och laga i stället för att tillverka nytt. Genom samarbetet med ALD Automotive/LeasePlan följer Mekonomen Company MEKOs tillväxtstrategi även inom hållbar hantering av bilglas.

Under 2023 lanserades ett nytt koncept i Mekonomen Company Sverige där verkstäderna i samband med vanliga reparationer rutinmässigt genomför inspektioner, och reparationer, av små glasskador som ännu inte blivit stora. Detta förebyggande sätt att reparera bilglas i rätt tid minimerar behovet av att byta hela rutan när skadan vuxit, med onödiga utsläpp som följd. Metoden sparar dessutom stora pengar för bilägare och försäkringsbolag. För att möjliggöra detta arbeta har man inom Mekonomen Company erbjudit ett omfattande utbildningskoncept till de anslutna verkstäderna i kombination med lättillgänglig support och de rätta redskapen.

– Det känns självklart mycket bra att vi blir utvalda som partner till ALD Automotive/LeasePlan. Jag ser det som ett tydligt kvitto på att vår lösning som en ”one stop shop” också är tilltalande för både det större företaget men också för bilägaren. Sen är en klimatsmart hantering av bilglas också helt rätt väg för framtiden, säger Keith Jordell, chef M-Fleet Glas på Mekonomen Company.

Mekonomen Companys avtal med ALD Automotive/LeasePlan löper över två år från och med 2024. Fler än 230 verkstäder inom Mekonomen Company kommer att finnas till hands för bilägare runt om i Sverige.

– Det ska alltid vara enkelt att vara kund hos oss, oavsett bostadsort och behov. Vi ser vårt erbjudande som unikt, speciellt då vi har ett så rikstäckande verkstadsnät. Vi ser fram emot samarbetet med ALD Automotive/LeasePlan och hoppas att vi tillsammans kan fortsatt en hållbar hantering av bilglas men också förenkla för bilföraren, säger Keith Jordell.

Genom välkända verkstadskoncept som MECA, Mekonomen och Speedy är Mekonomen Company i dag ledande på den oberoende fordonseftermarknaden i Sverige. Varje år hanterar företaget omkring en miljon bilar. Det finns därmed en stor potential att förhindra tiotusentals framtida rutbyten genom Mekonomen Companys mer hållbara reparationsmetod.

ALD Automotive/LeasePlan är en del av Ayvens Group, en ledande global aktör inom hållbar mobilitet som bland annat erbjuder fullserviceleasing, flexibla leasingtjänster, och hantering av bilflottor. Ayvens finns i dag i 44 länder och kommer att lansera sitt varumärke i Sverige under det fjärde kvartalet 2024.