Medarbetarintervju

1. Vad gör du på jobbet?

Jag jobbar som verkstadschef. Jag tar hand om den vardagliga driften, personalansvar, löner samt budget. Jag står för mesta dels i kundmottagningen och bokar in jobb och tar hand om kunder. Sen stor del administrativt.

2. Hur kommer det sig att du arbetar som Verkstadschef?

Jag började min resa i butiken 2004 som vanlig butiksanställd. Efter det blev jag verkstadsansvarig i butiken. Efter några år ville jag utbilda mig till bilmekaniker. Jag gick en utbildning som var 1år med 100% fordonsutbildning.

Efter den började jag som mekaniker på verkstaden. Det jobbade jag som i 7år. Sen jobbade jag som kundmottagare i 1 år sen fick jag chansen att ta över som verkstadschef.

3. Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är just kundkontakten, sen miljön vi har här på verkstaden. Jag ser fram emot att gå till mitt jobb varje dag. För ingen dag är den andra lik i stort sett. Det är väldigt stor variation på bilar. Men även inom yrket.

verkstadschef

David Skoog

FÖRSÄLJNINGSCHEF

Peter Holmstén

1. Vad gör du på jobbet?

I rollen som Försäljningschef på Mekonomen Company stöttar och supportar jag våra Regionala Försäljningschefer, Affärsutvecklare, Affärschefer/Platschefer och kunderna i deras affärer. Jag ansvarar för att driva försäljningsområdet utifrån uppsatta mål och i min roll ansvarar jag även för ett antal kundkonton.

2. Hur kommer det sig att du arbetar som Försäljningschef?

Jag började jobba på ett företag 1996 som MECA förvärvade år 2002. Där och då jobbade jag som säljare på expresslagret i Karlstad. År 2003 klev jag in i rollen som Platschef på MECA i Karlstad och kort därefter fick jag även platschefsansvaret för enheterna Örebro och Kumla. Rollen som Platschef hade jag i dryga 10 år innan det var dags att anta en ny utmaning som Regional Försäljningschef och år 2019 klev jag in i min nuvarande roll som Försäljningschef.

Jag har fått möjligheten att vara med på resan och ta karriärsteg inom företaget. Det som är spännande är att om man tittar på koncernen i stort, finns det många olika roller och jättestora möjligheter att ta kliv och utvecklas inom vår koncern. Många medarbetare har fått möjligheten att växa inom koncernen och med koncernen, vilket jag tycker är häftigt.

3. Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är möjligheten att få vara med och påverka. Jag tycker det är ganska coolt att alla medarbetare har den möjligheten oavsett nivå. Känner man att man kan bidra med någonting får man sin röst hörd. Det är inte heller jättelånga vägar till beslut och det gillar jag. Vidare gillar jag att få människor att växa, få möjlighet att lära mig mer i det vi har att erbjuda som koncern och se hur vi kan utveckla det framåt.

1. Vad gör du på jobbet?

Jag är idag affärschef inom Mekonomen, för butikerna i Mariestad & Falköping. Vilket innebär att jag gör det mesta inom butiken, tex budgetering & personalansvar, försäljning/support mot verkstad/konsument, kontakt med leverantörer osv.

2. Hur kommer det sig att du arbetar som affärschef?

Jag har nyligen passerat 20 år i bolaget, började som butikssäljare ett år efter jag slutat gymnasiet. Efter några år fick jag lite mer ansvar som Försteman i butiken. När tidigare chef valde att sluta fick jag möjlighet att ta över ansvaret för butiken för 2,5 år sedan, vilket jag inte ångrar att jag hoppade på.

3. Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med jobbet är att jag får göra så oerhört många olika saker, den ena dagen är aldrig samma som nästa. Vilket också innebär att dagarna inte alls kan bli som man tänkt på morgonen.

Affärschef

Sven-Erik Hallgren

CENTRALLAGERSUPPORT

Emma Lange

1. Vad gör du på jobbet?

Min tjänst är på centrallagersupporten, där allt händer. Centrallagersupporten är servicefunktionen för Bileko Car Parts varuflödesorganisation.
Några av våra viktigaste uppgifter är att bemöta och kommunicera med våra kunder via mejl och telefon, bland annat om saknat gods, returer, reklamationer och leveransbesked med mera.
Vi kontrollerar avvikelser, utför order och returhantering och har uppgifter kopplade till verksamhetens tullhantering.

2. Hur kommer det sig att du arbetar på centrallagersupporten?

Jag blev tipsad om den här tjänsten av en vän som hade då nyligen börjat på Bileko. Hon tyckte tjänsten skulle passa mig vilket jag höll med om, jag sökte och vipps så hade jag fått tjänsten någon vecka senare.

Jag började på bileko via Lernia, kände väldigt snabbt att här vill jag få vara kvar. Jag hade inte jättemycket erfarenhet av systemen och liknande men mina kära kollegor har lärt upp mig väl. Från en vilsen liten pokémon till en snart färdigutvecklad sådan runt 1 år senare, kommer jag nu bli officiell BCPare.

Jag är otroligt tacksam och glad att få vara kvar här på BCP!

3. Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb.. För mig är det så mycket.

Inte för att bli för personlig men jag var lite sjuk innan och visste inte om jag skulle kunna jobba ordentligt igen. Så för mig att komma till jobbet, det ger mig meningsfullhet. Träffa alla kollegor, såväl på plan 2 och 3 och nere på lagret.

Jag känner mig dessutom lite som Sherlock Holmes under dagarna när vi utreder ”UPKerna” (AKA uppackningskontrollerna) från butikerna, när de saknar något men vi utreder i kameran och kan se att artikeln blev plockad och skickad, eller att vi hittar att det faktiskt blivit fel. Det är en av mina favorituppgifter.

Min arbetsgrupp är dessutom guld, vi är ett bra gäng tjejer och har väldigt kul medans vi jobbar.

1. Vad gör du på jobbet?

Jobbar som produktionsplanerare på BCP. Det innefattar prognosarbete och resursplanering av både konsulter och kollektivanställd personal för produktion. Där tillkommer även faktura hantering. Därtill har ja Superuser ansvar och hand om utveckling över ett antal system, Else (WMS), Medhelp, Medvind (tidrapportering) och IA (tillbudsrapportering).

Jobbar väldigt tätt med arbetsledarna över respektive arbetsområde för att se över och förbättra deras arbete för att ständigt driva verksamheten framåt.

2. Hur kommer det sig att du arbetar som produktionsplanerare?

Började min anställning som lagerarbetare 2007 på dåvarande Mekonomens centrallager. Har fått möjligheten att testa på en rad olika roller under denna tid.

  • Lagerarbetare – Plock och pack av order till våra butiker.
  • Kampanj – Sköta fraktbokningar, planering av reklam/kampanj utskick och deklarering av farligt gods (ADR/IMDG)
  • Produktionssamordnare/Andon – Support roll till arbetsledare, där man sköter all daglig drift på arbetsområdet som övervakning och resursplanering.
  • Projektkoordinator – Jobbade närmare ett år med att vara med att förbereda och flytta MECA och Bilxtra verksamhet från deras tidigare lager till Strängnäs.

TF lagerchef – Har just nu fått chansen att täcka för min chefs föräldraledighet som lagerchef.

3. Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är alla bra vänner som jag har fått genom dessa år och därtill lagkänslan som vi har på BCP. Det tillsammans med all personlig utveckling som jag fått med nya utmaningar man ställts framför.

PRODUKTIONSPLANERARE

Jörgen Ström

REGIONCHEF

Kim Hansen

1. Vad gör du på jobbet?

Jag är regionchef för distrikt Norr för våra egenägda verkstäder, i tjänsten så stöttar man och coacher verkstadscheferna i den dagliga driften jobbar med ekonomin och personalfrågor, hitta nya verkstäder och jobba med marknadsföring ihop med verkstadscheferna.

2. Hur kommer det sig att du arbetar som regionchef?

2013 fick jag nöjet att komma på intervju för en tjänst som verkstadschef i Gävle, den tjänsten tillträde jag mars 2013. Kundunderlaget var jätte lågt så vi fick kavla upp ärmarna och jobba många timmar per dag för att få in kunder till verkstaden men efter allt slit så började belöningen komma i form av större kundunderlag både på privatperson och företags sidan det har varit riktigt lärorikt.

2019 kände jag att jag var klar med Gävle och behövde nya utmaningar, Catrin H tyckte att jag skulle söka tjänsten som distriktschef för Norrland och på den vägen är det efter nåt år så kom Stockholm in i mitt distrikt också och nu är distriktet från Södertälje upp till Kiruna idag är det 16 verkstäder totalt

3. Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb förutom kollegorna är det variationen av vad man gör om dagarna och friheten att planera sina dagar, att få vara nära det operativa dagligen och att man bidrar på ett eller annat sätt till att kollegorna ute på verkstäderna växer i sina roller.

1. Vad gör du på jobbet?

Jag arbetar som Verksamhetsutvecklare på Mekonomen Company Sverige.

Att arbeta som Verksamhetsutvecklare på Mekonomen Company Sverige handlar om att kontinuerligt arbeta med att förbättra, förtydliga samt förenkla flöden och processer inom just Mekonomen Company Sverige. Arbetsuppgifterna varierar och en dag på jobbet kan se olika ut. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att:

  • Anpassa och utveckla Mekonomen Companys verksamhet (processer, system, fysiska flöden, informationsflöden) utifrån Mekonomen Companys övergripande mål.
  • Hantera daglig problemlösning kopplat till verksamheten.
  • Leda, driva och vara deltagare i utvecklingsprojekt inom Mekonomen Companys verksamhetsområden (t.ex. Sälj, Produkt, Varuflöde, HR eller Finans).
  • Efterleva, uppdatera samt skapa instruktioner och rutiner kopplat mot huvudprocesser inom Mekonomen Companys hela verksamhet.
  • Arbeta med ständiga förbättringar i hela Mekonomen Companys verksamhet.
2. Hur kommer det sig att du arbetar som verksamhetsutvecklare?

Jag startade min anställning inom bolaget år 2016. Då började jag arbeta med logistikutveckling på vårt centrallager i Strängnäs efter att ha studerat logistik på universitetet. År 2019 började jag sedan arbeta som Verksamhetsutvecklare i den grupp som idag heter Verksamhetsutveckling- och Hållbarhet.

3. Vad är det bästa med ditt jobb?

Variationen och bredden av arbetsuppgifter. Som jag tidigare nämnde varierar arbetsuppgifterna vilket gör att ingen dag är den andra lik. Att få möjlighet att vara med och utveckla verksamheten framåt i kombination med att ständigt utvecklas och lära sig nya saker gör att det är ett roligt och inspirerande jobb.

Verksamhetsutvecklare

Elsa Ragerstam